MENU
FR
Onze diensten

Euro Meat Group (EMG) is een innovatiegedreven bedrijf. Vrijwel onmiddellijk na de overname van het runderslachthuis van de familie Goemaere werd beslist om het een volledige metamorfose te laten ondergaan. Een periode van 5 maanden renovatiewerkzaamheden hebben medio 2012 geresulteerd in een state-of-the-art slachthuis, met onder andere een revolutionair concept van snelkoeling en de modernste slachttechnieken. Vanzelfsprekend is het bedrijf erkend door het FAVV, beschikken we over diverse kwaliteitslabels en zijn we ACS en Comeos Food High Level gecertificeerd. Het bedrijf met een team van 40 arbeiders en 10 bedienden, is goed voor een slachtcapaciteit van 75.000 runderen en paarden op jaarbasis.


EMG hanteert het unieke concept in de sector waarbij uitsluitend dienstverlenend voor derden wordt geslacht en dus volledig onafhankelijk en neutraal geopereerd kan worden, wat aan de basis ligt van het steeds groeiend aantal klanten van onze slachthuizen.

 

EMG draagt klantentevredenheid hoog in het vaandel. We stellen onszelf bij het slachten hoge eisen inzake kwaliteitscontrole met aandacht voor dierenwelzijn, respect voor het milieu en voor onze medewerkers. Anderzijds werken we samen met onze leveranciers aan nieuwe ontwikkelingen op het vlak van slachttechnieken en productieproces.

 

Binnen het bedrijf speelt voedselveiligheid een centrale rol  in alle stappen van het slachtproces.  We streven ernaar om daarbij altijd verder te gaan dan de wettelijk opgelegde minimumnormen. Een proces dat begint bij het lossen van de veewagens, het stallen en bedwelmen van de dieren, het betrachten van de grootst mogelijke zorg en condities bij het slachten zelf, uitstekende koeling na slachting, vrijwel ongelimiteerde retracering, en uiteindelijk de nazorg van het hoogste niveau. Zo zijn wij met recht een optimaal startpunt in de voedselketen.

Ons team
Klanttevredenheid, kwaliteit, veiligheid en respect voor mensen, dieren en milieu zijn waarden die door het hele team van EMG worden gedragen.  Een gedegen opleidingsplan en een voortdurende controle en bijsturing van het productieproces garanderen een feilloze slachting.  Bovendien staat de kwaliteitszorg en service onder supervisie van een bedrijfsdierenarts die zijn sporen verdiende als praktiserend dierenarts en in zijn functies bij het IVK en FAVV de nodige kennis en ervaring heeft opgedaan.
Perfecte slachthygiëne

Doorheen het hele productieproces speelt hygiëne een belangrijke rol. Om dit te waarborgen heeft Euro Meat Group onder andere een uniek sterilisatiesysteem ontwikkeld op basis van een gesloten kringsysteem, dat reiniging van de messen met stoom van constante temperatuur van 90°C garandeert. Elke werkpost beschikt over minimaal één zo’n systeem. Hierbij is ook telkens een handwasmogelijkheid voorzien met water van 38°C.

Ideale koeling

Teneinde het kiemgetal na slachting zo laag mogelijk te houden met behoud van de kwaliteit van het vlees heeft Euro Meat Group in samenwerking met bio-ingenieurs van de KU Leuven (Faculteit Bio-wetenschappen) en de UGent (Laboratory for Animal Nutrition and Animal Product Quality), Europees expert Prof. Dr. Volker Thran, het bedrijf Axima Refrigeration, en de toezichthoudende overheden een uniek en revolutionair koelsysteem ontwikkeld. Als voorzitter van het onderzoeksproject Chillmeat rond optimalisering van koeling van runderkarkassen, spelen we dan ook een toonaangevende rol op het vlak van innovatieve koellingssystemen.


Concreet houdt het in dat de koeling aan het einde van de slachtlijn ingezet wordt met een koeltunnel die uit drie zones bestaat. Het resultaat van het traject is een karkas dat aan de oppervlakte quasi droog is. Hierdoor hebben de oppervlakkige kiemen weinig kans tot uitgroeien en wordt het uitkoelingsproces met bijna 4 uur ingekort.

Optimale retracering

Ook van groot belang voor de voedselveiligheid is een goed retraceringssysteem van vork tot riek, en dit doorheen alle stadia van het slachtproces. Euro Meat Group staat via haar op maat gemaakte elektronicasysteem in permanente communicatie met haar klanten en de overheden, en verschaft hen op geautomatiseerde wijze zeer snel en nauwkeurig gegevens  over aangifte, slachting en expeditie. Desgewenst kunnen deze gegevens zelfs van jaren terug tot in detail opgevraagd worden. Bovendien bezorgen we onze klanten proactief extra gegevens  zoals door ons geconstateerde mankementen en anomalieën, zowel ante- als post-mortem. Dit is belangrijke informatie die bijdraagt tot een optimaal inkoop- , prijs- en kwaliteitsbeleid van de klant. Vanzelfsprekend wordt het eindproduct altijd afgeleverd met de nodige etikettering en gezondheidsmerken en voldoet ze aan de lastenboeken van de geauditeerde kwaliteitslabels en certificaten.

Duurzaamheid

Euro Meat Group heeft zeer veel inspanningen gedaan om de impact op de omgeving te beperken. Zo wordt de warmte die ontstaat bij de koeling via een warmtewisselaar gebruikt om de sterilisatoren, de handwassers, de douchecellen en het reinigingswater op te warmen. Deze zijn ook allemaal voorzien van een timer om waterverspilling te voorkomen.  Naast de klassieke isolatie heeft Euro Meat Group voor extra isolatie gezorgd, door nog eens voorzetpanelen te plaatsen. Verder zijn de vloeren allemaal voorzien van een toplaag die, naast antislip, ook zeer goede reinigende eigenschappen heeft. Tot slot is het centraal reinigingssysteem zo ontworpen, dat verspilling van zepen en desinfectantia onmogelijk is.

 

Eveneens in het kader van duurzaamheid, streeft EMG ernaar om een zo hoog mogelijke graad van valorisatie van de nevenproducten te bekomen.

Allround service naar klanten

Wij streven naar een langdurige samenwerking met onze klanten, waarbij flexibiliteit en service belangrijk zijn. Zo verlenen wij graag ondersteuning aan de klant bij audits of exportactiviteiten en zijn ook hun afnemers van harte welkom bij Euro Meat Group voor een bezoek of een toelichting van onze mogelijkheden en faciliteiten.  Wij kunnen het vervoer van vers vlees verzorgen, en zijn sterk in het op maat ontwikkelen van IT toepassingen die integratie van verschillende IT-systemen mogelijk maken.